Kaffebyen Kristiansand

26/2/23
Per Erlend Steingrimsen

Kristiansand er en av Norges desidert gøyeste kaffebyer! Det er en av byene med flest kaffebrennerier, og i tillegg har de mange forskjellige typer kaffebarer.

Opplev kaffebrenning live hos Tiara, ta en espresso med en sigar på Cuba Life eller nyt en affogato fra Sval i sørlandsk solnedgang.

Tiara Kaffebrenneri

Tiara Kaffebrenneri er et lokalt mikrobrenneri i kvadraturen – midt i Kristiansand. De har to kaféer og et brenneri i tillegg til en nettbutikk som selger alt fra nybrent kaffe til bryggeutstyr, te og interiørprodukter. De har et stort utvalg av te, bakevarer, påsmurt mat og enkle varmretter. Kaffebrenneren står inne i kaffebaren, så et hot tips er å stikke innom på onsdager så du kan overvære brenningen av en batch eller to.

Cuba Life

Cuba-inspirert kaffebar! Cuba Life er den eldste kaffebaren i Kristiansand. De tilbyr det meste av espresso og håndbrygg med kaffe fra bl.a. egen plantasje, brent av Corado Coffee Roasters. I tillegg til spesialkaffe tilbyr de noe bakst, enkle lunsjretter og et utvalg cubanske sigarer til deg som vil ha noe ekstra til hverdag eller fest.

Camillo Bastrup

Camillo Bastrup er med årene blitt en favoritt hosmange. Det er forståelig. Her får du topp service, baristaer som har lang erfaring og som virkelig kan sitt fag. De selger diverse kaffeutstyr, tilbyr kaffe fra flere forskjellige brennerier og tilbyr lunsjretter og bakst. Lokalet ligger øverst i Markens gate. De har som regel godt med sitteplasser!

Sval

Sval gelato og kaffe er en spennende og innbydende kaffebar i Kristiansands travleste handlegate. I Markens gate på vei ned mot sjøen og Nupen-anlegget ligger de lyse lokalene med store vindusflater, treinteriør og betongdetaljer. Det er sitteplasser både ute og inne. Bak disken treffer man særdeles imøtekommende baristaer som koker opp den mest utsøkte spesialkaffe. I tillegg tilbyr de gratis smaksprøver fra en bugnende disk med ekte italiensk gelato. De har på toppen av det hele et bredt utvalg av bakst og lunsjretter.

Vi anbefaler å ta med en kaffe og gelato ned til strandkanten og se solnedgangen.

Sørlandets Kaffebrenneri

Sørlandets Kaffebrenneri ble etablert av Steinar Svenning i 2013. Etter flere år som barista, og med bakgrunn som mesterkokk, var tiden inne for å ta steget ut i verden for å hente de fineste og mest smakfulle kaffebønnene hjem til Norge. I dag reiser Steinar og kaffebrennerne over hele verden for å hente kaffe. De handler kaffe direkte fra produsentland og frakter den selv hjem til Norge. Kaffen deres får du kjøpt i flere kaffebarer på sør- og østlandet, i tillegg til i nettbutikken deres.