Kaffe­podden

Jeg heter Per Erlend Steingrimsen og er interessert i historiene og tipsene til våre største kaffenerder og landets mange lokale kaffegründere.

Mye arbeid legges ned for å skape en kaffescene kjent langt utenfor landegrensene våre. Jeg ønsker å høre fra folkene som står bak, og du er invitert med. Jeg har inne mange ulike gjester, men fellesnevneren er den store kjærligheten for kaffe.

Kaffepodden finnes der du pleier å lytte til podcaster, og du kan  se den i videoformat på YouTube. Skriv deg også gjerne inn på e-postlisten om du ønsker å få beskjed når jeg publiserer en ny episode.

Takk

Produksjon

Kim André Fladen

Lyd

Marius Skimmeland

Jingle

Eric Tryland

Coverbilde

Jannica Luoto

Episoder

Ole Kristian Bøen

Episode
7
, sesong
2
E
7
, S
2
Julespesial om julekaffe og VM-deltakelse
Ole Kristian har aldri jobbet som barista, men har kommet helt til VM i håndbrygg! Han vant Norwegian Brewers Cup 2020 og stilte i VM-finalen i Milano samme år. Veldig inspirerende å høre fra en som beviser at man kan komme langt med lidenskapen fra kjøkkenet hjemme.

Anne Birte Hanken

Jacu
Episode
6
, sesong
2
E
6
, S
2
Historien om Jacu kaffebrenneri, sommeråpent kaffebrenneri, drift under korona
Anne Birte Bjørdal Hanken gikk fra å være designutdannet til å starte Jacu kaffebrenneri. Hun er enda daglig leder i det som nå er blitt et av Norges største spesialkaffebrennerier. Hør historien her.

Simo Kristidhi

Solberg & Hansen
Episode
5
, sesong
2
E
5
, S
2
Vunnet NM i kaffebrenning 4 år på rad, Solberg & Hansen, kaffesmaking, konkurransedeltakelse
Tidligere sjefsbrenner for Solberg & Hansen Simo Kristidhi er regjerende Norgesmester i kaffebrenning. Han vant NM i 2017, 2018, 2019 og 2020. I tillegg kom han på andreplass i kaffesmaking i 2005 og 2017. I denne episoden prater vi om kaffebrenning og konkurransedeltakelse.

Steinar Svenning

Sørlandets kaffebrenneri
Episode
4
, sesong
1
E
4
, S
1
Geisha på vei til Norge, bestiller kun fra bønder han kjenner, kaffedømming, viktigheten av langsiktighet
Sørlandets kaffekonge Steinar Svenning har startet flere kaffebarer og vært dommer i mesterskap. I 2013 startet han Sørlandets Kaffebrenneri, og det er det det går i om dagen.

Magnus Lindskog

Supreme Roastworks
Episode
3
, sesong
1
E
3
, S
1
Supreme Roastworks, Porsche-samarbeid, proffsyklistenes kaffemiljø, melkebasert kaffe, min kaffereise
I 2008 startet kaffebrenner Magnus Lindskog og noen kompiser Supreme Roastworks. I denne episoden får du høre mer om kaffehistorien til Magnus, og Supreme sine ganske spenstige sommerplaner.

Adrian Berg

Kaffi Nanorøsteri
Episode
2
, sesong
1
E
2
, S
1
Førsteplassen i kaffe-NM, Englands kaffescene, tips til nybegynnere, Kaffi Nanorøsteri
Regjerende Norgesmester i baristakunst Adrian Berg driver Kaffi Nanorøsteri, og jobber for tiden hos Sellanraa i Trondheim.

Tony Jacobsen

Jacobsen & Svart
Episode
1
, sesong
1
E
1
, S
1
Påskekaffe, Jacobsen & Svart, konkurs, gjenåpning, kommersiell Coop-kaffe
Tony Jacobsen er barista, kaffebrenner og kaffebareier. Han driver kaffebaren og -brenneriet Jacobsen og Svart i Trondheim.

Per Erlend Steingrimsen

Kaffekartet
Episode
, sesong
E
, S
Intro
Kim André Fladen intervjuer podcastvert Per Erlend Steingrimsen om bakgrunnen for Kaffekartet, og hvorfor han starter Norges splitter nye kaffepodcast.