Ofte stilte spørsmål

Hvordan velger dere kaffebarer?

Vi velger kaffebarer basert på noen utvalgte parametre. Les mer om dem her:

  • Hvilken kaffeprodusent bruker de? Det er en avgjørende faktor at kaffebarene fører spesialkaffe.
  • Tilbyr kaffebaren håndbrygg? I manges øyne er det dette som gjør at en kaffebar er en kaffebar.
  • Selger kaffebaren bryggeutstyr til bruk hjemme? Vi ønsker å stimulere til spredning av det glade budskap om god kaffe.
  • Har kaffebaren én eller flere baristaer som har deltatt i Kaffe-NM? Dette er ofte et tegn på at kaffebaren ikke er fornøyd med noe standard, men at de vet hva høy kvalitet er.
  • Utover dette lytter vi også til det som skjer innad i spesialkaffemiljøet. Hører vi om noen med godt rykte er det ikke lange veien til å havne på Kaffekartet.

Kommer det flere kaffebarer på siden?

Fra første gang idéen ble nevnt til siden var lansert gikk det mindre enn tre uker. I forbindelse med krisen verden gikk og fortsatt går gjennom fra 2019 til 2020 har vi tenkt at det er mange lokale kaffebarer som kunne hatt godt av en liten boost denne sommeren. Noe av målet med å lansere raskt var å komme i gang før alle reiseglade nordmenn er midt i sommerferien sin. Derfor har vi valgt å lansere en side som fortsatt har forbedringspotensiale. Det kommer altså flere kaffebarer etterhvert, og vi tar fortsatt imot anbefalinger på e‑posten tips@kaffekartet.no

Hvorfor er ikke flere kaffebarer i Oslo nevnt?

Oslo har en veldig høy konsentrasjon av gode kaffebarer. Det er mange flere gode enn de vi nevner. For brukervennlighetens skyld har vi valgt å ikke ta med alt for mange kaffebarer i hvert område, da dette først og fremst er en side for folk på reisefot. Vi har foreløpig valgt denne strategien, samtidig er det klart at det kan endre seg ettersom vi utvikler siden i takt med tilbakemeldingene vi får fra brukerene våre. Vi lytter alltid til god feedback.

Noe mer du tenker på? Send innholdsansvarlige Per Erlend noen gode spørsmål på hei@kaffekartet.no