Kaffebyen Bergen

27/2/23
Per Erlend Steingrimsen

De beste kaffebarene i Norges nest største by!

Kaffemisjonen og Blom

Kaffemisjonen åpnet i 2007 med et mål om å løfte kaffe-engasjementet i Bergen. De tilbyr kaffe fra flere brennerier, tilbyr ulike bryggemetoder, selger div bryggeutstyr, i tillegg til bakst og lunsjretter. I dag er de kjent som en av vestlandets beste kaffebarer med dyktige baristaer som til en hver tid jakter den beste kaffeopplevelsen.

I 2011 åpnet Kaffemisjonens lillesøster Blom, og gjorde ferskbrygget kaffe allment kjent på Nygårdshøyden. Blom og Kaffemisjonen kan på mange måter sammenliknes, Blom er et litt mindre lokale, men vell så mye verdt et besøk.

Det Lille Kaffekompaniet

Bergens første kaffebar? Det sies at dette er den eldste kaffebaren i Bergen, i alle fall som fremdeles er i drift. Det Lille Kaffekompaniet, eller DLK som man kaller det i Bergen åpnet dørene for første gang av noen studenter i 1996, og har blitt en folkekjær liten kaffebar like ved Nedre Fløibanestasjon. De fører kaffe fra flere forskjellige Norske kaffebrennerier, og er kjent langt utenfor bygrensene for deres hjemmelagde kaker.

Kaffebrennerier i Bergen

Når det kommer til moderne brenning av spesialkaffe er ikke Bergen en spesielt imponerende by, og det er kun BKB - Bergen Kaffebrenneri som kan vurderes som et spesialkaffebrenneri. BKB har i over 10 år brent kaffe i Bergen sentrum. De holder til på Møhlenpris, like ved Nygårdsparken og Handelshøyskolen BI. Her har de også et utsalgssted og en stor kaffebar med mange sitteplasser. I tillegg til en bred kaffemeny tilbyr de også bakst, lunsjretter, og noen varmretter. BKB har også en kaffebar i Steinkjellergaten, like ved Bryggen.